heart

Toelichting toeslag tandheelkundige behandeling

Waarom betaal ik een ‘coronatoeslag’ voor de tandheelkundige behandeling? 

Op uw factuur wordt sinds augustus een toeslag berekend van 4,26 euro per bezoek.  Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekeraar vergoed. U vraagt zich wellicht af waarom onze praktijk dit vraagt. Vanaf onze heropening na de intrede van corona, hebben wij diverse protocollen ingevoerd om uw veiligheid tijdens de behandeling te kunnen garanderen. Uiteraard werken wij altijd al volgens de hoogste hygiënestandaarden. Wij droegen ook voor corona mondmaskers en handschoenen en ook het schoonmaken van de apparatuur en ruimte zijn bij ons routine. Een nieuwe maatregel in onze praktijk is dat we tussen de patiëntenbehandelingen door de ruimte ventileren. Wij zullen daardoor minder mensen per dag behandelen. 

Daarnaast zijn door de hogere vraag naar de beschermingsproducten sinds de coronapandemie de kosten verveelvoudigd. Mondmaskers en handschoenen kosten het dubbele tot zelfs het zesvoudige van de prijs voor de pandemie. In tegenstelling tot sommige branches, worden de tarieven voor tandartsen jaarlijks vastgelegd door de overheid. Deze tarieven zijn ongewijzigd gebleven. Wel mogen we sindskort bovenstaande toeslag vragen. Wij gebruiken dit bedrag als een bijdrage aan de kosten voor maatregelen om u veilig te kunnen behandelen in onze praktijk.

Andere veiligheidsmaatregelen

Naast de beschermende kleding en extra hygiënemaatregelen, vragen wij u voor uw bezoek een vragenlijst in te vullen. Op basis van uw antwoorden bepalen wij of het veilig is voor u, ons en voor onze andere patienten om op de geplande dag naar de praktijk te komen voor uw behandeling. Bij twijfel nemen wij contact met u op om de verdere aanpak met u af te stemmen. Op deze pagina leest u hier meer over.

Wij dragen zorg voor een veilige mondzorgbehandeling in onze praktijk en heten u hartelijk welkom op de praktijk voor uw volgende bezoek. We hopen u met deze uitleg uw vragen te hebben beantwoord. Mocht dat niet het geval zijn en wilt u meer informatie hierover ontvangen, laat dat dan gerust weten. 

Posted in